24 uur beschikbaar!

BEL NU: 085-060 10 16

24 uur beschikbaar!

BEL NU: 085-060 10 16

WC verstopping oplossen

Professionele Hulp bij WC Verstopping in Rotterdam: Snelle Oplossingen voor een Onaangenaam Probleem

Komt het water terug met doorspoelen? Of zit de wc helemaal verstopt? Een wc-verstopping gaat vaak gepaard met een indringende urinegeur en kan erg vervelend zijn, vooral als je maar één toilet hebt.

Niet Doorspoelen: De Eerste Stap om Verdere Schade te Voorkomen

Als het water niet goed wegtrekt, is het niet verstandig om het toilet nog te gebruiken. Dit kan de verstopping verergeren of zelfs leiden tot een overstroming.

Zelf Je WC Ontstoppen?

De aanpak hangt af van het type verstopping. Een kleine prop wc-papier kan vaak worden verholpen met een ontstopper. We raden echter af om chemische ontstoppingsmiddelen te gebruiken vanwege hun schadelijke effecten op de afvoerbuizen en de gezondheid.

De Sifon Ontstoppen

Een veelvoorkomende oorzaak van wc-verstoppingen is een blokkade in de sifon, het deel achter de wc-afvoer in de vorm van een zwanenhals. Het kan worden verwijderd met rubberen handschoenen, maar spoel niet opnieuw door voordat het is opgelost.

Verstopping Verhelpen met Afwasmiddel

Als de blokkade dieper zit dan de sifon, kan afwasmiddel helpen door het vuil los te maken van de wanden. Dit kan worden gevolgd door het spoelen met warm water en afwasmiddel.

Gebruik van een Plopper

Als afwasmiddel niet helpt, kan een plopper worden gebruikt om zuigkracht te creëren en de blokkade terug te zuigen. Dit moet echter voorzichtig gebeuren.

Vermijd het Gebruik van Ontstoppingsveer

Het gebruik van een veer vereist demontage van het toilet en moet met voorzichtigheid gebeuren, aangezien het de afvoerbuizen kan beschadigen.

Professionele Hulp van Onze Loodgieter

Als zelfhulp niet lukt, beschikken onze vakmensen over de juiste apparatuur, zoals een veermachine, hogedrukmachine en rioolcamera, om zelfs de diepste verstoppingen aan te pakken.

Voorkom Verstoppingen

Om verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om periodiek onderhoud te laten uitvoeren en geen items zoals maandverband, tampons of babydoekjes door te spoelen.

Kies Voor Professionele Hulp

Als je regelmatig last hebt van wc-verstoppingen, kunnen onze loodgieters de afvoer reinigen om verstoppingen te minimaliseren en je gemoedsrust te herstellen.

24 Uurs

spoeddienst loodgieter

Bel ons: 085-060 10 16

Neem contact op

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!